10.05.2011 EUROPESE DAG VAN DE BEROERTE + INTERNATIONALE DAG VAN DE FAIRTRADE

De Europese dag van de beroerte en Internationale dag van de fairtrade is ook de dag dat ik de hele dag naar school moet en ‘s avonds mijn spullen (tijdelijk) uit Amsterdam ga verhuizen.
Ik wil faitrade keelpastilles kopen, maar bij Albert Heijn is alleen koffie en chocolade fair trade.
Beroerte blijkt de eerste doodsoorzaak voor vrouwen te zijn. Het thema van dit jaar is ‘Voorkom en herken‘. Daarom probeer ik vandaag gezond te eten (bijvoorbeeld fair trade producten, ik geloof in karma dus dat een eerlijk product ook gezond zal zijn), veel te bewegen, matig met alcohol en niet roken. Toch neem ik ‘s avonds de tram naar de Pijp, waar mijn spullen zijn. Niet uit luiheid, maar omdat ik zoveel spullen bij me heb die niet allemaal op de fiets mee kunnen. Ik compenseer mijn tramrit met de twee verdiepingen die mijn spullen naar beneden moeten. Mijn vader komt uit Pijnacker de spullen halen, om ze even bij hem thuis te stallen. Ik moet vanavond weer in Amsterdam zijn. Toch besluit ik met hem mee terug te reizen. Als dank voor zijn hulp. Een Fair trade lijkt me.