20.6.2011 WERELD VLUCHTELINGENDAG + WERELD SCHOONMAAKDAG

Schoonmaken op de dag van de schoonmaak geeft een goed gevoel. Het is vandaag niet alleen fijn omdat mijn leefomgeving schoner wordt, maar ook heb ik het gevoel dat ik goed doe door de dag goed te vieren. Ondanks haast om de trein de halen, doe ik ‘s ochtends de grote afwas van mijn huisgenoten. Op mijn werk ruim ik de rommel van mijn collega’s op.
Wereld vluchtelingendag is een stuk moeilijker om te vieren. Ik vind een open brief aan de koningin over de problematiek van de vluchtelingen op het internet. De website van Wereld vluchtelingendag zegt op deze dag de vluchtelingproblematiek met zoveel mogelijk mensen te willen delen. Op mijn werk print ik de brief uit en laat hem per ongeluk slingeren op bepaalde plekken. In de metro, bij de Albert Heijn en in de trein. In de hoop dat zoveel mogelijk mensen de brief lezen.