27.3.2011 LANDELIJKE LIGFIETSDAG + INTERNATIONALE DAG VAN HET THEATER

Vandaag is mislukt. Het leek me geweldig om een keer op een ligfiets te rijden. Ik ben aan het logeren in Den Haag en heb ‘s ochtends een afspraak. De hele week zocht ik een ligfiets. Op Facebook. Zelfs de grootste fietsenwinkel in Den Haag weet me niet te vertellen waar ik een ligfiets kan vinden.
Het is een mooie dag. Perfect fietsweer. Van vrienden ontvang ik berichten dat ze lig-fietsen zien. Ik ga op ligfietsjacht. Het voelt alsof ik op safari in Zuid Afrika ben, en naar de Big Five zoek. Ik ga grote fietspaden en populaire fietsroutes af. Richting het strand. Bakfiets, scootmobiel, driewieler. Maar geen liggend model.
Het is ook Internationale dag van het theater. In het theater van Den Haag is een filmfestival. In de schouwburg een opera. Ik heb geen geld. Om het theatergevoel te krijgen, voer ik zelf een toneelstuk op. Eerst de tekst leren. Dan een outfit zoeken. Ik voel me weer even kind.